MentsManust

Cégcsoportunk is részt vesz november folyamán a Movember Magyarország Egyesület által szervezett PSA-szűrésekben. Férfi dolgozóinknak lehetőséget biztosítunk a Munkahely a Családokért Alapítvány közreműködésével, hogy részt vegyenek a szűrővizsgálatokon. Emellett más helyi cégekhez is eljuttatjuk a „MentsManust” szakembereit, és így a szűrést. Már most több mint 100 fő jelezte, hogy szeretne részt venni a programban.

Mi az a PSA szűrés?
A PSA (prosztata specifikus antigén) egy olyan fehérje, mely kizárólag a prosztatában termelődik. A vérből történő PSA meghatározása segítséget nyújthat a prosztatarák diagnózisának megállapításához. A prosztata megbetegedéseinél a PSA szint a normál érték többszöröse is lehet. Amennyiben a PSA vizsgálat eredményei emelkedett szintet mutatnak, vagyis a prosztata megbetegedésére utalnak, úgy a Movember Magyarország szakemberei felvilágosítást adnak a következő lépésekről.

A program fő időpontjai:
Október 29. 14:00-15:00 – A Dabas VSE KC csapatának és Munkahely a Családokért Alapítvány önkénteseinek borotválása, szakálligazítása az Avalon szalonban Dabason.
November 8. 8:00-17:00 – Első szűrési nap a cégek székhelyén.
November 15. 8:00-17:00 – Második szűrési nap.
December 1. 17:00-20:00 – Dabas VSE KC – MOL-PICK Szeged PSA szűréssel egybekötött kézilabda-mérkőzés