Összefoglaló eddigi tevékenységünkről


Munkahely a családokért Alapítvány céljainak, tevékenysége, ismertető.Megalakulás
2017. év augusztus 25. napján kezdte meg tevékenységét az Alapítvány. Az Alapító T-Trend Holding Kft. azzal a céllal hozta létre a civil szervezetet, hogy a társadalmi életet, és társadalmi felelősségvállalást erősíteni kell munkáltatói oldalról is. Ennek megfelelően olyan civil szervezetet alapított, amelynek tevékenysége a munkáltatókat segíti abban, hogy a munkavállalók munkahelyi és családi élete minél nagyobb összhangba kerüljön, mindez szociális, egészségügyi, oktatási, sport támogatás nyújtásával. Fontos cél a pénzügyi tudatosság fejlesztése (a megalakulás előtti időszak még a devizahiteles munkavállalók problémáinak megoldásairól szólt). A folyamatos képzés, átképzés, oktatás támogatása az iskolás korosztálytól egészen a 65+-os szenior tanulni vágyókra kiterjed az Alapítvány részéről.
Mérföldkövek
2019. november 29. napján közhasznú jogállású lett az Alapítvány.
2020. évtől jogosult az SZJA 1% gyűjtésére.
Szolgáltatásaink
Rendezvényeinket más dabasi civil szervezetekkel összefogva igyekszünk megvalósítani, illetve ingyenes szolgáltatásunkhoz juttatjuk őket abban a formában, hogy Hírlevél küldésével segítjük gazdasági működésüket. Alapítványi önkéntesek ingyenes adózási tanácsadást nyújtanak a helyi civilszervezeteknek.
Tevékenységek, programok
Minden évben decemberben Dabas Város Önkormányzatával és a Családvédelmi Szakszolgálat segítségével, továbbá a helyi vállalkozók és magánszemélyek bevonásával 15-20 rászoruló gyermekes család karácsonyi csomaggal történő ellátását végezzük, mely a fenyőfától a játékokig és a szükséges élelmiszerekig terjed.


A családokat a lelátóra projekt, mintegy 2 éve futó program, mely elsősorban a hátrányos helyzetű családokat célozza, ingyenes belépőjegyeket juttatunk Dabas és környéke családjainak a helyi kézilabda klubbok segítségével NBI-es kézilabda mérkőzésekre így értelmes időtöltést biztosítunk és az együtt szurkolás élményét a családok részére.


Alapcél szerinti tevékenységünk a pénzügyi oktatás a pénzzel történő tudatos bánásmód elősegítése, ennek érdekében nyári tábor, illetve középiskolai pályaválasztó napok keretében tartottak alapítványi önkénteseink pénzügyi ismeretekről oktatást.


2020-as évben a Covid járvány negatív hatásait igyekezett enyhíteni az Alapítvány szervezett adományosztással a rászoruló családoknak. A digitális távoktatásban történő részvételhez 10 db. számítógépet adományozott Dabas Város Önkormányzatán keresztül, továbbá 4 számítógépet adományozott a Dabasi Pedagógiai Szakszolgálatnak.


Dabasi Szenior Akadémia 65+-os generációnak szóló előadásainak szervezése, finanszírozása Dabas Város Önkormányzatával, illetve a Milton Friedman Egyetemmel, 2019 óta folyamatosan szervezzük, és részben finanszírozzuk a Dabasi Szenior Akadémián folyó oktatást, melynek nagy sikerét -tanévenként, mintegy 700-750 hallgató- jelzi, hogy az ország középső területén fekvő régiónkban is egyre több a nyugdíjas korú, ámde magát még aktívan fejleszteni kész időskorú. A projekt a helyi időskorú, de még aktív generáció oktatását célozza.


A 2020-2021-es években rászoruló gyermekek nyári táboroztatását támogattuk jelentős pénzügyi adományokkal.


Munkavállalók egészségügyi szűrését támogattuk a” Ments Manust” férfi egészségügyi szűrés keretében. A női egészség fontosságára figyelemmel 2019. évben szűrőprogramot támogattunk pénzügyi, szervezési támogatással, amelynek keretében a Dabasi Városi Napokon vérminta alapján szűrték a melldaganatra való hajlamot. Minden évben figyelemfelkeltő kampányt szervezünk Dabason a mammográfiai szűrések fontosságára.
Munkavállalóknak és családjaiknak éves szabadtéri, illetve Mikulás napi rendezvényeket tartunk.


Több éve a pénzügyi támogatói között szerepel Alapítványunk a Dabas Városban működő lelkes Amerikai Futball Sportegyesületnek (Dabas Sparks AFC)


2021 Dabas Város döntése alapján a családok éve. A Munkahely a családokért Alapítvány jelentős pénzügyi támogatással és nem pénzbeli adománnyal (pl. digitális rajztábla, festőállvány stb.) támogatta a „Dabas, 2021 családok éve” programsorozatot.Helyi közösségfejlesztésben élen járt és jár Alapítványunk azzal, hogy 2019-ben kezdeményeztük először az Önkormányzattal összefogva, a helyi civilszervezetek találkozóját, közérdeklődésre számot tartó előadásokkal és beszélgetésekkel.


te IE 8]>